USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kysymykset aiheittain


KURSSIT

ILMOITTAUTUMINEN

MAKSUT

KURSSIT


En ole aikaisemmin harrastanut askeltakaan tanssia enkä paritansseja. Voinko tulla Turku Swing Societyn kursseille?

Ehdottomasti voit! Alkeiskursseilla ei vaadita minkäänlaista tanssitaustaa. Kaikki, jotka osaavat kävellä ja laskea vähintään kahdeksaan, pystyvät oppimaan paritansseja. Suurin osa aloittaa paritanssit ilman minkäänlaista aikaisemmin hankittua tanssitaitoa ja jäävät koukkuun. Tule rohkeasti kokeilemaan!

Millaiset varusteet tarvitsen kursseille?

Tule tunneille rennoissa vaatteissa, joissa on mukava liikkua. Et välttämättä tarvitse urheiluvaatteita, koska kyseessä ei ole urheilusuoritus, vaan tanssillinen liikunta. Tanssiessa voi kuitenkin tulla lämmin, joten huomioithan tämän pukeutumisessasi. Ota mukaan oma juomapullo!

Swingtansseissa käytetään yleisesti tasapohjaisia kenkiä, joissa on riittävän liukas pohja (ei esimerkiksi kumipohjaisia sisäpelikenkiä). Emme suosittele ostamaan kalliita tanssikenkiä ennen kuin olet tutustunut lajin perusteisiin ja huomaat, millaisia jalkineita oikeasti tarvitset. Alkeiskurssilla voit hyvin tanssia esim. vaaleapohjaisilla tennareilla, sukkasillaan tai villasukat jalassa. Jos sinulla on ennestään esimerkiksi lavatanssikengät tai haljasnahkapohjaiset tanssitossut, ne käyvät hyvin tanssiharrastukseen.
Argentiinalaisessa tangossa korko ei haittaa tanssia, mutta korkokenkiin siirtyminen ei ole välttämätöntä tai suositeltavaa ennen kuin olet löytänyt oman tasapainosi ja olet omaksunut lajin perusteet.

Lisätietoa kengistä ja varusteista voit kysyä lajivastaavilta (ks. yhteystiedot) tai opettajilta.

Voinko tulla kursseille ilman omaa paria?

Kursseillemme voi tulla yksin tai parin kanssa. Kaikilla kursseillamme on parinvaihto, joten kaikki halukkaat pääsevät tanssimaan. Ilman paria ilmoittautuvat saattavat joutua jonottamaan kurssille pääsyä, sillä pidämme kursseillamme huolta hyvästä viejä-seuraaja-paritasapainosta. Ilmoittaudu siis ajoissa!

Voinko tanssia vain oman parini kanssa?

Kyllä! Voit halutessasi tanssia kursseilla vain oman parisi kanssa. Huomaathan kuitenkin, että parinvaihtoon osallistuminen on oppimisen kannalta suositeltavaa.

Mitä kieltä tunneilla puhutaan?

Tunneilla puhutaan lähtökohtaisesti suomea. Mikäli kursseilla on osallistujia, jotka eivät ymmärrä suomen kieltä, kurssikielenä on englanti. Tässä tapauksessa opetus voidaan kääntää tarvittaessa joko osittain tai kokonaan myös suomeksi. Vaikka opetus olisi englanniksi, kurssilaiset voivat silti puhua ja esittää tunneilla kysymyksiä suomeksi. Selviät siis hyvin vain suomen kielen tai vain englannin kielen taidoilla, me pidämme siitä huolen!

Pysyykö kurssitarjonta ja -aikataulu samana seuraavallakin kaudella?

Kurssivalikoimamme vaihtelee lukukausittain. Kursseja järjestetään sen mukaan, mitä liikuntatiloja meillä on käytettävissämme ja keitä halukkaita opettajia on saatavilla. Lisäksi kurssivalikoima vaihtelee jonkin verran kysynnän mukaan. Ohjelmistossa on ollut esimerkiksi myös boogie woogien ja bluesin opetusta.

Pidetäänkö tunnit koulujen lomaviikoilla?

Koulujen lomaviikot (syysloma/hiihtoloma) eivät vaikuta kurssiaikatauluihimme. Huomaa kuitenkin, että kurssimme saattavat olla sattumalta tauolla samaan aikaan opettajien saatavuudesta riippuen. Tällaisessa tilanteessa poikkeusaikataulusta ilmoitetaan erikseen ja etukäteen sähköpostilla ja nettisivuilla.

ILMOITTAUTUMINEN


Milloin kurssit alkavat? Milloin voin ilmoittautua seuraavalle alkeiskurssille?

Uudet kurssit alkavat yleensä syys-lokakuun ja tammi-helmikuun vaihteissa. Jos sinulta on mennyt ohi kurssien alku, voit osallistua vielä toiselle ja viimeistään kolmannelle kurssikerralle. Joskus järjestämme tiiviskursseja myös viikonloppuisin ja kesäisin. Tutustu säännölliseen kurssitarjontaan ja ajankohtaisiin tapahtumiin. Kurssiaikataulu julkaistaan ennen kauden alkua.

Mitä tarkoittavat viejä ja seuraaja? Missä roolissa ilmoittaudun kurssille?

Viejän roolissa oleva nimensä mukaisesti vie tanssiparilleen kuvioita oman valintansa mukaan. Seuraaja tulkitsee viejän vientiä ja tyylittelee tanssista oman näköistään. Lajista riippuen seuraajalla on myös mahdollisuus vaikuttaa vientiin enemmän tai vähemmän. Molemmissa rooleissa on omat haasteensa ja hienoutensa.
Monet pidempään tanssineet opettelevat myös vastakkaisen tanssiroolin, sillä se kehittää molempien roolien taitamista. Molempien roolien osaaminen tekee tanssiharrastuksesta hauskempaa ja monipuolisempaa – joskus roolia voi vaihtaa lennosta jopa kesken tanssin!
Perinteisesti viejät ovat olleet miehiä ja seuraajat naisia, mutta nykyään sukupuolella ei ole merkitystä tanssiroolin valinnassa. Voit siis ilmoittautua kursseille kummassa roolissa haluat! Muistathan kuitenkin, että voit olla kurssilla vain yhdessä roolissa kerrallaan, jotta tunneilla säilyisi hyvä viejä-seuraaja-tasapaino.

Milloin saan vahvistuksen kurssille pääsystä?

Kurssivahvistuksia lähetetään ilmoittautuneille tasaisin väliajoin (n. viikon välein), kun voimme taata kurssin toteutumisen ja sinulle paikan kurssilta. Pidämme kursseillamme huolta hyvästä viejä-seuraaja-tasapainosta, joten saatat joutua jonottamaan kurssille, mikäli saman roolin edustajia on ilmoittautunut enemmän suhteessa vastakkaiseen rooliin. Voit varmistaa kurssille pääsysi ilmoittautumalla parin kanssa. Voit tiedustella ajankohtaista kurssitilannetta lajivastaavalta milloin vain.
Joskus vahvistukset pujahtavat roskapostiin, joten muista tarkistaa myös roskapostikansiosi! Joskus vahvistusten lähettämisessä on ilmennyt teknisiä ongelmia. Ilmoitamme myös mikäli kurssi on täynnä, joten jos et ole saanut tietoa kurssille pääsystä, varmistathan kurssistatuksesi lajivastaavalta ennen muiden suunnitelmien tekemistä!

MAKSUT


Voinko osallistua kaikille kursseille samalla kurssimaksulla?

Kyllä, ymmärsit oikein! Maksut ja maksukäytännöt vaihtuvat kausittain tilanteen mukaan. Tällä kaudella voit osallistua kaikille kauden tanssikursseille yhdellä kurssimaksulla! Muistathan kuitenkin ilmoittautua jokaiselle haluamallesi kurssille erikseen.

Voinko osallistua kursseille kertamaksulla?

Lähtökohtaisesti kursseillemme ei voi tulla kertamaksulla mm. hyvän viejä-seuraaja-tasapainon säilyttämiseksi, mutta olemme tehneet poikkeuksiakin.

Voinko maksaa liikuntaedulla?

Tällä hetkellä kurssi- eikä tapahtumamaksuja voi valitettavasti maksaa liikuntaseteleillä, mutta asia on selvityksessä.

Mikä on Turku Swing Societyn tilinumero?

Tilinumero ja taloudenhoitajan sähköpostiosoite löytyvät yhteystiedot-sivulta. Huomaathan, että kurssimaksuohjeet (viitenumero, tilinumero ja eräpäivä) tulevat ilmoittautumisen jälkeen erillisenä viestinä sähköpostiisi. Jos maksuviestiä ei löydy, tarkista myös roskapostikansiosi! Maksuihin liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä taloudenhoitajamme puoleen.


Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ei hätää! Kurkkaa yhteystiedot-sivultamme asiaasi sopiva yhteyshenkilö ja laita rohkeasti viestiä! Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin!