TANSSILAJIT

Lindy Hop


✦ Hauskanpitoa ja nostalgiaa 1930–40-lukujen rytmeihin ✦

Lindy Hop on swingtansseista ensimmäinen ja se, josta kaikki muut Rock’n’Swing-tanssit ovat myöhemmin kehittyneet. Sitä tanssittiin 1920-luvulla USA:ssa sekä varsinaisen nousukauden sijoittuessa big bandien ja swingmusiikin kulta-aikaan 1935–40. Aluksi lindya tanssivat Amerikan musta väestö Harlemin jazz- ja swingklubeilla, mutta hiljalleen innostus levisi myös valkoisten keskuuteen. Sodan aikana tietous tanssista levisi ympäri maailmaa jenkkisotilaiden ja elokuvien mukana.

Lindy Hop on energinen, rytmikäs ja monipuolinen paritanssi, jota tanssitaan nykyään ympäri maailmaa sekä nopeaan että hitaaseen jazz- ja swingmusiikkiin pääosin avoimessa tanssiotteessa kuvioilla improvisoiden.

West Coast Swing


✦ Modernia ja monipuolista swingiä radiohitteihin ✦

West Coast Swing on maailmaa valloittava paritanssi, jota voi tanssia muun muassa radiossa soitettaviin listahitteihin, ikivihreään bluesiin tai herkkiin balladeihin! Tämä tanssi ei ole jämähtänyt kankeisiin kaavoihin, vaan elää aikansa mukana ja on monipuolisuutensa takia hyvinkin koukuttava.

Westin parhaita puolia ovat parin kanssa improvisoitu musiikintulkinta ja vapaus tehdä tanssista oman näköistään. Lisäksi tässä tanssissa seuraajalla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa tanssin kulkuun ja tyylittelyyn kuin monessa muussa paritanssissa, mikä tekee tanssimisesta mielenkiintoisempaa myös viejille.

Argentiinalainen Tango


✦ Eleganssia ja suuria tunteita argentiinalaisittain ✦

Argentiinalainen Tango perustuu tangomusiikin rytmin ja melodian tulkintaan sekä vapaaseen vientiin ja seuraamiseen suljetussa tanssiotteessa. Musiikki on pääosin 1920–40-lukujen Argentiinasta, mutta tangoa voidaan tanssia myös esim. valssirytmiseen musiikkiin tai moderniin electrotangoon.

Perusteiden oppiminen vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä. Tango on improvisoitu tanssi, jossa viejä valitsee liikkeet vapaasti musiikkia tulkiten. Opituista kuvioista voidaan luoda yksilöllisiä yhdistelmiä, joten pitkiä liikesarjoja ei tarvitse opetella ulkoa. Tärkeintä on parin kuunteleminen ja panostaminen yhteiseen tanssiin. Tanssi tarjoaa mielekkäitä haasteita sekä vasta-alkajalle että kokeneellekin tanssijalle.